PARAMETRE Araştırma Bilişim Planlama, Numarataj, Esri | Uygulamalar » Mebis

Mebis |  | PARAMETRE Araştırma Bilişim Planlama, Numarataj,

Parametre MEBİSMEBİS

 

Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS);

mevcut mezarlıktaki definlerle ilgili bilgilerin,ortak bir veri tabanında toplanarak mezarlıklara ait sayısal haritaların oluşturulması,verilerin entegre edilerek sorgulanma ve analiz edilmesine olanak sağlayan bir sistemdir.

 

 

 

 

 

Parametre MEBİS Görsel 2

 

MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİ NEDİR?

 

Bu proje sayesinde vatandaşlar, ölen yakınlarına ait bilgilere mezarlıkların girişlerine konulan interaktif kiosklardan erişebilmekte, mezarların konumlarını ekranlarında görebilmekte ve mezarların konumlarını gösteren harita çıktısını alabilmektedirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parametre MEBİS Görsel 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezarlık ziyaretçileri, dokunmatik ekranlı Kiosk’lar aracılığıyla, harita üzerinden aranan mezarın adresini bulma, mezara giden en kısa yolun güzergâhını elde etme, ölene ait kayıtlarda bulunan tüm bilgileri hatta fotoğrafını görme olanağına sahiptirler.

 

 Ayrıca, sistem boş mezar yerlerine ait bilgileri barındırdığından dolayı, mezar yeri ihtiyacı doğması halinde en kısa sürede boş mezar yeri önerisi sunabilmektedir. Yeni gömü yerlerinin belirlenmesi, sayısal harita verileri üzerinden mekânsal planlamalar yapılarak ve yeni mezar yerlerinin oluşturabilmesi de kuruma ayrıca avantaj sağlamaktadır.

 

Parametre MEBİS Görsel 4

 

 

 

 

MEVTA ARAMA

 

Vefat etmiş yakınlarınızın mezar yerlerini harita üzerinde bulmak, mezara giden en kısa yol tarifini almak, mevtaya ait kayıtlarda bulunan tüm bilgilere erişmek ve mezar fotoğraflarını görmek için kullanılan araçtır.

 

 

Parametre MEBİS Görsel 5

 

KİOSK

 

Mezarlığı ziyaret edenler, dokunmatik ekranlı KİOSK aracılığıyla, harita üzerinden aranan mezarın adresini bulma, mezara giden en kısa yolun güzergahını, mevtaya ait bilgileri görme ve yazıcıdan çıktı alma olanağı sağlayan ekranlardır.

 

 

 

 

 

 

Parametre MEBİS Görsel 6

 

YÖNLENDİRME LEVHALARI VE ETİKET

 

Proje kapsamında mezarlık alanında; ada/parsel numaralarını içeren yönlendirme levhaları, her adada ada numaralarını gösteren ada direkleri ve mezar yerlerine ait bilgileri içeren bilgi etiketlerinin montajı yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Parametre MEBİS Görsel 7

 

 

YÖNLENDİRME LEVHALARI VE ETİKET

 

Bu levhalar, mezarlık içerisinde yön bulma sorununu ortadan kaldıracaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parametre MEBİS Görsel 8

PROJENİN KAZANIMLARI

 

-Çağın gerektirdği Belediyecilik hizmeti verilerek farklılık ortaya konacak,

 

-Mezarlıkları ziyaret eden kişilerin aradıkları mezarı bulması için gereken zaman çok azalacak ve hem ziyaretçilerin hemde belediye görevlilerinin vakitleri boşa harcanmayacak,

 

-Özel ziyaret günlerinde (cuma günleri, bayramlar vb.) ziyaretçi çokluğundan dolayı yaşanan karmaşa ve iş yoğunluğu büyük oranda azalacak,

 

-Herhangi bir mezarlıkta aranan fakat bulunamayan bir mezar için ziyaretçiler ortak veri tabanında kayıt varsa diğer mezarlıklara yönlendirilebilecek,

 

-Mezarlıklarda ileride yapılacak defin işlemleri için sayısal harita üzerinden mekansal planlamalar yapılabilecektir.

 

-Mezar yeri ihtiyacı doğduğunda talep edilen mezarlıkta yer olmaması halinde diğer mezarlıklardaki boş mezar önerisi alınabilecek.

https://www.parametre.com/uygulamalar/mebis